Η βιταμίνη C είναι μια βιταμίνη που συμμετέχει σε μια σειρά διεργασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του ανθρωπίνου οργανισμού. Το 1970, ο Αμερικανός χημικός και βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ Linus Pauling ισχυρίστηκε ότι η λήψη 1.000mg βιταμίνης C ημερησίως θα τόνωνε αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Ο ίδιος ο επιφανής επιστήμονας ελάμβανε πάνω από 3000mg ημερησίως. Οι σύγχρονες έρευνες δεν επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η λήψη υψηλών δόσεων βιταμίνης C μπορεί να μειώσει την διάρκεια και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα φρέσκα φρούτα κυρίως εσπεριδοειδή (π.χ. πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ) και τα πράσινα λαχανικά.