Υλικά
250 γρ. ταλιατέλες
1 κουταλιά και 1/2 κουταλάκι βούτυρο
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 ¼ κουταλάκια πάπρικα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 ¾ κουταλάκια κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο κομμένο
1 κουταλιά και 1/2 κουταλάκι μπράντι
1/4 φλιτζανιού και 2 κουταλάκια ξυνόγαλα
1/2 φλιτζάνι και 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό Total 2 %
2 κουταλιές και 3/4 κουταλάκια φρέσκος κόλιαντρος
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μόλις οι γαρίδες ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά), τις βγάζουμε με ένα κουτάλι τρυπητό, αφήνοντας το υγρό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια στιφάδου και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το μπράντι και τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ακόμη λεπτά.
Προσθέτουμε το ξυνόγαλα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε το κόλιαντρο και σιγοβράζουμε για 1/2 λεπτό περίπου. Δεν βράζουμε για να μη χωρίσει η σάλτσα.
Αναμειγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος