Υλικά
½ κιλό σπανάκι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
1 νυχάκι σκόρδο
1 κουταλιά λεμόνι
2 κουταλιές δυόσμο
Aλάτι, πιπέρι
150 γρ. καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε να βράσει σ’ ένα ποτήρι νερό που κοχλάζει, με 1-2 κουταλάκια αλάτι.
Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε χαμηλή φωτιά για 8’ ή μέχρι να μαλακώσει.
Το ρίχνουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά ή το πιέζουμε μ’ ένα κουτάλι για να φύγει όλο το νερό.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, λιώνουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε με το σπανάκι και το ρίχνουμε σ’ ένα μπωλ.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το λεμόνι και το δυόσμο, ανακατεύουμε προσεκτικά και ενώνουμε το σπανάκι με το γιαούρτι.
Σκεπάζουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένο κρεμμύδι.
Â
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος