Υλικά
1 ματσάκι άγρια ρόκα
1 ματσάκι ραπανάκια
125 ml γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
10 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι χοντρό και 1 ψιλό
1 κ.κ. κύμινο, σε σκόνη
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα.
Καθαρίζουμε εξωτερικά τα ραπανάκια με μια βούρτσα, πλένουμε καλά τα φύλλα τους, τα κρατάμε και τα αναμειγνύουμε με τη ρόκα.
Κόβουμε τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση ένα μαντολίνο κουζίνας ή τον τρίφτη του τυριού από την πλευρά που κόβει φέτες.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ψιλό αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το κύμινο και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το χοντρό αλάτι και την περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος