Υλικά
100 γρ. ρεβίθια
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό Total
2 πίτες (ψωμί)
3 κουταλιές κουκουνάρι
3 νυχάκια σκόρδο
1-2 κουταλάκια δυόσμο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε με λίγο νερό, ίσα ίσα να τα σκεπάζει, για μια ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν.
Τα αλατίζουμε 10’ πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε το γιαούρτι, καλά στραγγισμένο, με το σκόρδο κοπανισμένο και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε το ψωμί ανοιχτό στο φούρνο, να γίνει σαν παξιμάδι και το σπάζουμε σε κομματάκια μέσα στα πιάτα ή το τηγανίζουμε κομμένο σε τρίγωνα και το μοιράζουμε στα πιάτα, αφού το στραγγίσουμε σε χαρτί κουζίνας.
Το σκεπάζουμε με ρεβίθια και λίγο από το ζουμί τους και από πάνω βάζουμε το γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε το γιαούρτι με ψιλοκομμένο δυόσμο και το κουκουνάρι καβουρδισμένο με το βούτυρο.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος