Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια

fage_pantzaria.jpg

Υλικά

1 κιλό πατζάρια
1 ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι Total 2%
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή περισσότερο αν προτιμάτε)
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα πατζάρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με αυτό τα παντζάρια.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τα καρύδια.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος