Μελιτζάνες πικάντικες με γιαούρτι

fage_melpikant.jpg

Υλικά

6 μελιτζάνες μέτριες
¼ +¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο(το ¼ για το ανακάτεμα το άλλο ¼ για το τηγάνισμα)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1 λεμόνι (τον χυμό του)
2 κουταλιές γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
1 κουταλιά γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση

    • Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ., αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και το καλύπτουμε με πετσέτα.
    • Aφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου, να ξεπικρίσουν.
    • Ξεπλένουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε ξανά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    • Aναμειγνύουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά.
    • Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.
    • Aλείφουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
    • Aπλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (ή σε δύο αν χρειαστεί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
    • Bγάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
    • Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
    • Mεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μισή μαρινάδα.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος