Υλικά
6 μελιτζάνες μέτριες
¼ +¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο(το ¼ για το ανακάτεμα το άλλο ¼ για το τηγάνισμα)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1 λεμόνι (τον χυμό του)
2 κουταλιές γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
1 κουταλιά γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
-
- Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ., αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και το καλύπτουμε με πετσέτα.
- Aφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου, να ξεπικρίσουν.
- Ξεπλένουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aναμειγνύουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.
- Aλείφουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Aπλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (ή σε δύο αν χρειαστεί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Bγάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Mεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μισή μαρινάδα.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος