Υλικά
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουταλιά σούπας κύμινο, τριμμένο
50 ml γλυκό κρασί
100 γρ. φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 αραβικές πίτες, μικρές
1 κουταλιά σούπας πελτέ ή 2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
8 κουταλιές γλυκού γιαούρτι στραγγιστό Total
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το κύμινο και τον κιμά και τον «ανοίγουμε» με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει.
Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ½ ποτήρι κρασιού με νερό ή τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψί, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και ψήνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο.
Σερβίρουμε με λίγο από το μείγμα ντομάτας, κρεμμυδιού και δυόσμου και συμπληρώνουμε με λίγο γιαούρτι.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος