Υλικά
Â
Για την κρέμα:
250 γρ. φέτα μαλακιά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1 αυγό
Λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα λαχανικά:
4 κολοκύθια μεγάλα, σε μεγάλες ροδέλες
4 πατάτες, καθαρισμένες, σε μεγάλους κύβους
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
Â
Εκτέλεση
- Για την κρέμα φέτας: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
- Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα φέτας πάνω από τα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος