Υλικά
8 κολοκυθάκια, μέτρια, πλυμένα και κομμένα στις άκρες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, τριμμένο
300 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
4 ώριμες ντομάτες, περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, ή ½ κουτί κονκασέ, πολτοποιημένο
2 κ.κ. πελτέ ντομάτας
1 κ.κ. ζάχαρη
½ κ.κ. μπαχάρι, τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένεςÂ
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 10-15 λεπτά, προσέχοντας να μη λιώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ή έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε τον κιμά, απλώνουμε τη σάλτσα του γιαουρτιού και σερβίρουμε.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος