Αρνάκι στην λαδόκολα με γιαούρτι και ρίγανη

fage_arnaki.jpg

Υλικά

1.5 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα), με το κόκαλο ή 1 κιλό ψαχνό, σε μερίδες
2 κουταλιές γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
400g γιαούρτι στραγγιστό Total
2 κουταλιές γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
Χυμός από 2 λεμόνια
3 πατάτες, μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδος

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αρνί από τα περιττά λίπη, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι. Κατόπιν το μεταφέρουμε σε μια βαθιά λεκάνη και το αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το λεμόνι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Απλώνουμε στον πάγκο μας 3 φύλλα λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο και αραδιάζουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε το μαριναρισμένο αρνί και το βούτυρο. Κλείνουμε σφιχτά τις λαδόκολλες, όπως τυλίγει ο κρεοπώλης το κρέας, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο πακέτο, το τοποθετούμε σε μια γάστρα ή σε ένα μικρό ταψί και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλη 1½ ώρα.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος