Αρνάκι κεμπάπ

fage_kebab.jpg

Υλικά

1 κιλό κρέας από μπούτι αρνιού κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Aλάτι, πιπέρι
Για το μαρινάρισμα:
4 κρεμμύδια πολτοποιημένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Για τη σάλτσα:
4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
½ κουταλάκι ζάχαρη
Aλάτι, πίτες

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ, με κρεμμύδια, σκόρδα, αλάτι, πιπέρι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον εξής τρόπο:
Ροδίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα με 2 κουταλιές βούτυρο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, αλάτι και ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις μελιτζάνες και τις κρατάμε σε ένα πιάτο.
Περνάμε το κρέας σε σούβλες και το ψήνουμε στα κάρβουνα.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε στο φούρνο τις πίτες, τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύνουμε τις πίτες με 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα και με το μισό γιαούρτι.
Βάζουμε πάνω από τα ψημένα σουβλάκια τις μελιτζάνες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο γιαούρτι και τη σάλτσα.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος