Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ

fage_zele.jpg

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ ροδακινο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
3 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε κύβους
15-20 μπισκότα σαβαγιάρ
Schnapps ροδάκινο, ή λικέρ αμαρέτο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη σκόνη του ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε στη φόρμα λίγο από το ζελέ, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο, και τη βάζουμε στην κατάψυξη. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο ζελέ το γιαούρτι και τα ροδάκινα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
  • Ολοκληρώνουμε το γλυκό στρώνοντας από πάνω τα σαβαγιάρ και τα ραντίζουμε – ιδανικά – με Schnapps ροδάκινο, αλλά και με λικέρ αμαρέτο (αν δεν πρόκειται να το σερβίρουμε σε παιδιά).
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Για να το σερβίρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος