Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
Χυμό από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
4 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κ. γ. καπνιστή πάπρικα
3 κ. σ. γιαούρτι Total
½ φλ. τσαγιού ταχίνι
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ. σ. κουκουνάρια
Έξτρα ελαιόλαδο, μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε ένα μπολ με αρκετό νερό. Τα στραγγίζουμε την επομένη και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν. Με το που αρχίσουν να βράζουν, πετάμε το νερό και βάζουμε καινούργιο. Στο 10λεπτο που βράζουν εκ νέου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 1 περίπου ώρα ή και περισσότερο (ανάλογα με τα ρεβίθια), μέχρι να είναι κάπως μαλακά (όχι πουρές). Τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την καπνιστή πάπρικα και το ταχίνι, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Για το σερβίρισμα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε από πάνω έξτρα ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και φυλλαράκια μαϊντανού.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος