Υλικά
1/2 κιλό φύλλο
500 γρ. τυρί φέτα
400 γρ. κεφαλοτύρι
15 αυγά
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι
1/2 ποτήρι του νερού βούτυρο
1 ποτήρι του νερού γάλα
Εκτέλεση
Κόβουμε το τυρί μικρά κομματάκια σαν ζάρια (δεν το τρίβουμε) και τα ροδοκοκκινίζουμε με λίγο βούτυρο.
Με το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, και το αλεύρι σχηματίζουμε μίγμα, που το μισοβράζουμε με το βούτυρο.
Ρίχνουμε μετά σ’ αυτό το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε ένα φύλλο, ραντίζοντάς το με λίγο καυτό βούτυρο.
Πάνω σ’ αυτό ρίχνουμε μέρος από το μίγμα που ετοιμάσαμε, μέχρι να σκεπάσει το φύλλο καλά και σε πάχος 5 εκ.
Τοποθετούμε άλλο φύλλο, το ραντίζουμε κι’ αυτό με καυτό βούτυρο και ρίχνουμε άλλη στρώση μίγματος.
Εξακολουθούμε έτσι, μέχρις ότου τελειώσει το μίγμα και τέλος το σκεπάζουμε με φύλλο, που το βουτυρώνουμε πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο 50′ λεπτά της ώρας
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος