Υλικά
Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά γλυκού σόδα
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό Total
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αναμειγνύουμε ελαφρά-ελαφρά με τη μαρίζ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο ζεστό τηγάνι και ψήνουμε τις τηγανίτες μέχρι να ξανθίνουν.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος