Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού και βανίλια

fage_pavlova.jpg

Υλικά

Για τη μαρέγκα:
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 αυγά)
Για τη γέμιση:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
100 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
50 ml μέλι
1 λοβός βανίλιας, τους σπόρους
Για τη σος φράουλας:
200 γρ. φράουλες, περασμένες στο multi
70 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
Φρούτα εποχής, ψιλοκομμένα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Μαρέγκα: Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C. Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός κορνέ φτιάχνουμε στρογγυλές «φωλιές» διαμέτρου περίπου 7 εκ. Ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι οι μαρέγκες να ξεκολλούν από τη λαδόκολλα.
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το μέλι και τους σπόρους βανίλιας. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ομογενοιοποιούμε καλά και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Σος: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις πολτοποιημένες φράουλες.
Σύνθεση: Μοιράζουμε στις μαρέγκες τη γέμιση, από πάνω γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρούτα και τελειώνουμε με λίγη σος και ζάχαρη άχνη.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος