Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
100 γρ. κατίκι Δομοκού
2 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο αφού τις αλατίσουμε με χοντρό αλάτι.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 – 200°C.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κρεμώδες τυρί, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ξετυλίγουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά και ανοίγουμε την πατάτα.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος