Υλικά
510γρ γιαούρτι στραγγιστό Total Ο%
2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
ΓIA TH ΣΑΛΤΣΑ
12 δαμάσκηνα ώριμα
1 ποτήρι κρασιού Vinsanto
4 κουταλιές σούπας μέλι
Λίγα φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Bάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Zεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το λικέρ μαστίχα μαζί με 4 κουταλιές της σούπας νερό.
Διαλύουμε μέσα στο λικέρ τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο κρύο γιαούρτι.
Aναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη και μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού σε φορμάκια για πανακότα.
Kαλύπτουμε τα φορμάκια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (είναι καλύτερα να μείνουν όλη νύχτα).
Kόβουμε τα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους.
Tα βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και το κρασί.
Aφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου.
Mεταφέρουμε τα δαμάσκηνα και το σιρόπι τους σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα με ένα μικρό μαχαιράκι και τη σερβίρουμε με τα δαμάσκηνα και την αρωματική sauce.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος