Υλικά
500 γραμμ. μικρές μπάμιες
ξίδι
200 γραμμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
4 κ.σ. τριμμένη καρύδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
½ κ.κ. τσίλι σε σκόνη
½ κ.κ. τουρμέρικ σε σκόνη
½ κ.σ. αλάτι
1 φλιτζάνι νερό ζεστό
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
φυλλαράκια φρέσκου κόλιαντρου ή μαϊντανού για πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Αναμειγνύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι και την καρύδα μαζί με μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες. Τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και αφήνουμε να στραγγίσουν.
Μέσα σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τουρμέρικ και το τσίλι.
Ρίχνουμε τις μπάμιες, σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και, τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Όταν οι μπάμιες είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τις μπάμιες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φυλλαράκια μαϊντανού ή κόλιαντρου.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος