Υλικά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
για το σιρόπι:
3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
ÂÂÂ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τρίβουμε τη φλούδα τους στον τρίφτη.
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
Καλύπτουμε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγύ.
Προσθέτουμε το κρεμώδες ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού με τις γλασαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος