Υλικά
200 γρ. ανθότυρο
340g γιαούρτι στραγγιστό Total 2 %
1½ κουταλιά γλυκού γλυκάνισο
Ξύσµα από 1 πορτοκάλι
8 κουταλιές σούπας πετιµέζι
2 παστέλια
Εκτέλεση
-
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά το γιαούρτι µε το ανθότυρο.
-
Στο γουδί κοπανάµε το γλυκάνισο.
-
Προσθέτουµε στην κρέµα το ξύσµα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και το µισό πετιµέζι και ανακατεύουµε καλά.
-
Μοιράζουµε το µείγµα σε µπολάκια.
-
Βάζουµε το παστέλι σε ένα σακουλάκι για τρόφιµα και το σπάζουµε ρολάροντας πάνω του ένα γυάλινο µπουκάλι ή µε τον πλάστη.
-
Μοιράζουµε το τρίµµα του παστελιού πάνω στην κρέµα.
-
Περιχύνουµε από 1 κ.σ. πετιµέζι σε κάθε µπολ και σερβίρουµε.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος