Υλικά
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total
250 ml κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
4 κ. σ. ψιλοκομμένα καρύδια
5 κ. σ. θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σκληρύνει λίγο. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να αφρατέψει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά ακόμη. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος