Χρόνος Προετοιμασίας:25΄ Για 6 ατομικά μπωλ
Υλικά
24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για την κρέμα
500ml φρέσκο γάλα πλήρες (2 κούπες)
70g ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)
30g κορν φλάουρ (3 κουταλιές της σούπας)
1 αυγό
ξύσμα ενός λεμονιού
Για το ζελέ
500ml νερό(2 κούπες)
2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule (κόκκους)(2 κουταλιές της σούπας)
90g ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
χυμό από 2 μικρά λεμόνια
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αυγό με τη ζάχαρη και το άμυλο. Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.
ΖΕΛΕ Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 250ml νερού. Αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10΄. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Σε 6 γυάλινα μπωλ στρώνουμε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνουμε το ζελέ σα δεύτερο στρώμα, και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει (δεν πρέπει να παγώσει). Πριν δέσει βυθίζουμε τα μπισκότα μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4 μπισκότα σε κάθε μπώλ) και σερβίρουμε.