Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. γιαούρτι Total
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ κ. γ. τριμμένο μπαχάρι
½ κ. γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
Λίγα φύλλα δυόσμου
½ κ. γ. πετιμέζι
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.
ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ