Τροφές που βοηθούν να “κάψουμε” το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς!

liposkoilias_05.jpg

 

Οι 5 καλύτερες τροφές για επίπεδη κοιλιά

 

Γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά

Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Έρευνα έδειξε, ότι παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν 3 άπαχα γιαούρτια την ημέρα έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από τα άτομα που δεν κατανάλωναν το γιαούρτι. Παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν 1.200 mg ασβεστίου, που αντιστοιχεί σε 3-4 γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ έκαναν δίαιτα, έχασαν τη διπλάσια ποσότητα βάρους από τα άτομα που δεν λάμβαναν αυτήν την ποσότητα. Είναι σίγουρο ότι ο συνδυασμός του ασβεστίου και της πρωτεΐνης γάλακτος παίζει κάποιο ρόλο στο μεταβολισμό.

Σύμφωνα με μελέτη του 2010 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα σε 100 γυναίκες σε προεμμηνοπαυσιακό στάδιο, βρέθηκε ότι το λίπος μειώθηκε δραματικά ανάμεσα σε αυτές που κατανάλωναν πλούσια σε ασβέστιο φαγητά. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε 100 mg ασβεστίου που κατανάλωναν καθημερινά, έχαναν περίπου 2 εκατοστά σπλαχνικού λίπους.