Είτε πρόκειται για μία ειδική περίσταση ή για ένα ήρεμο κυριακάτικο πρωινό, το γιαούρτι κάνει αυτή την ομελέτα ιδιαίτερα αφράτη και ταιριάζει άψογα με τον σολομό.
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι TOTAL
6 αυγά
100ml γάλα
¼ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
8 φέτες καπνιστό σολομό
4 πολύσπορα ψωμάκια
20 γρ. βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάτε μαζί με το γάλα μέχρι να σχηματιστεί ο χυλός της ομελέτας. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Λιώνετε το βούτυρο σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και ρίχνετε το χυλό του αυγού. Ψήνετε μέχρι να δέσει, και στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι TOTAL και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε. Απομακρύνετε από τη φωτιά, διατηρώντας το μείγμα ζεστό.
Ζεσταίνετε το ψωμί.
Για το σερβίρισμα, απλώνετε μια πλούσια στρώση γιαουρτιού στο ψωμί και βάζετε από πάνω το σολομό. Ολοκληρώνετε με μια μεγάλη κουταλιά από την ομελέτα.