Μπουκίτσες με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ και βύσσινα

new40_mpoukitses.jpg

Χρόνος Προετοιμασίας: 60’ Για 10 μερίδες (μπουκίτσες)

Υλικά
Για 10 μερίδες (μπουκίτσες) Χρόνος Προετοιμασίας: 60’ ΥΛΙΚΑ
½ πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
225g ½ πακέτο φύλλα κρούστας
500g βύσσινο κομπόστα
100g (5 κ.σ.) ζάχαρη καστανή
70g καρύδια
1 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
1 κ.σ μαλακή μαργαρίνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΥ
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα βύσσινα και τα ψιλοκόβουμε. Θρυμματίζουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα μπισκότα σε κομμάτια, σπασμένα με το χέρι. Ανακατεύουμε το μίγμα. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα φύλλο κρούστας. Βάζουμε στη μια άκρη του φύλλου, κατά μήκος, το μίγμα με τα βύσσινα και κάνουμε ρολό. Κατά τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε τα φύλλα και τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30’ περίπου σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 170°C. Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες περίπου 5 εκατοστά. Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγύ και ένα βύσσινο. Τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε αφού παγώσει. Η διατροφολόγος σχολιάζει: Παραδοσιακή συνταγή με τα διατροφική αξία των μπισκότων ολικής άλεσης και τις βιταμίνες των απολαυστικών βύσσινων που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.