Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
250 γρ λιωμένο βούτυρο
5 αυγά
6 πολτοποιημένα κάστανα μαρόν γλασέ
150 γρ τριμμένη κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό ζεστό
3 κουταλιές σούπας ποτό μπράντι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό και τα πολτοποιημένα κάστανα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και το baking powder και τα βάζουμε στο μείγμα της κατσαρόλας σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπράντι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μέσα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μόνο 18 λεπτά για να είναι μαλακό.Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: chefoulis.gr