Ζύμη (χυλός) για κρέπες

new3_3267416_blog.jpg
Υλικά

1 ½ φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη που έχετε λιώσει
2 κουταλάκια ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγες σταγόνες κονιάκ (αν πρόκειται για γλυκές κρέπες)


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι (περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό). Χτυπάτε τα αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη. Χτυπάτε για λίγο και προσθέτετε το μίγμα αυτό μέσα στο αλεύρι. Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα και βάζετε το μίγμα στο μίξερ να χτυπηθεί καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα (χυλό). Προσθέτετε και τη λιωμένη μαργαρίνη, ξαναχτυπάτε λίγο στο μίξερ και στη συνέχεια αφήνετε το χυλό σας στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο μαργαρίνη. Με μια κουτάλα ρίχνετε μέσα χυλό τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνετε ια περίπου 20 – 30 δευτερόλεπτα και γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσοχή μην σας καούν). Τοποθετήστε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε το πιάτο με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν, σε περίπτωση που δεν καταναλωθούν άμεσα. Διατηρείστε τις στο ψυγείο.
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και γεμίστε τις με μερέντα, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρούτα και ξηρούς καρπούς, σαντιγί από light κρέμα γάλακτος ή με τυρί, ζαμπόν, φρέσκα μανιτάρια, ντομάτα, κοτοσαλάτα κτλ…
 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr