Θεωρείται από τα πιο απλά και γρήγορα φαγητά, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε σωστά ένα τηγανητό αυγό. Άλλες φορές καίγεται το ασπράδι και γίνεται σκληρό σαν λάστιχο, άλλες φορές παραψήνεται ο κρόκος, άλλες φορές πάλι στην προσπάθεια να τηγανίσουμε ένα αυγό δημιουργούμε μικρές “εκρήξεις” στην κουζίνα, αφού το λάδι, που έχει κάψει, αρχίζει και εκσφενδονίζεται παντού και το αυγό αρχίζει και “σκάει”.
Λοιπόν, 3 είναι τα βήματα για το τέλειο τηγανητό αυγό:
1. Βάζετε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ή μια κουταλιά βούτυρο και ανάβετε το μάτι στο μέγιστο μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι ή να λιώσει το βούτυρο.
2. Σπάτε το αυγό και το προσθέτετε προσεκτικά στο τηγάνι ώστε να μην διαλυθεί ο κρόκος. Χαμηλώνετε αμέσως το μάτι στο μισό (μέτρια προς χαμηλή φωτιά).
3. Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Με αυτή την τεχνική ασπράδι και κρόκος θα ψηθούν όπως πρέπει, ο κρόκος θα μείνει ζουμερός και το ασπράδι σας αφράτο!
Καλή επιτυχία!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr