Κεράσια
Όπως οι φράουλες έτσι και τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, και πλούσια σε βιταμίνη C που προστατεύει τα κύτταρά μας. Εκτός από αυτή την βιταμίνη το «ατού» των κερασιών απέναντι στις φράουλες είναι και το β-καροτένιο που εμπεριέχεται μέσα σε αυτά. Το β-καροτένιο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και αυξάνει δράση των κερασιών απέναντι στις ελεύθερες ρίζες. Με τον τρόπο αυτό, προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και δρα αντιγηραντικά. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan σε ποντίκια υποστηρίζει ότι η συστηματική χορήγηση πολτού από κεράσια επέφερε μείωση των επιπέδων των τριγλικεριδίων καθώς και της ολικής χοληστερόλης στο αίμα, με άμεσο αντίκτυπο τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.