Υλικά για 4-6 άτομα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι μπύρα
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά μπύρας
3 φλιτζάνια φρούτα κομμένα σε φέτες (μπανάνα, ανανάς, μήλα κ.α.)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τους κρόκους των αυγών και ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και τη μπύρα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα μίγμα όχι πολύ παχύρευστο. Το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στη ζύμη, ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενωθούν. Ρίχνετε ένα ένα κομμάτι φρούτο μέχρι να καλυφθεί με τη ζύμη και το βάζετε απευθείας σε τηγάνι με καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε ζεστούς τους λουκουμάδες, αφού τους έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr