Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
500γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τρίμματα ψωμιού
1 Πατάτα μέτρια, τριμμένη
2 κουταλιές του γλυκού ούζο
2 1/2 κουταλιές της σούπας δυόσμος τριμμένος
2 1/2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός τριμμένος
Αλάτι-πιπέρι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Για την σάλτσα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 Πιπερίτσα κόκκινη καυτερή 1τεμ.
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κονσέρβα ντοματάκι
3 Ντομάτες τσέρι
5 φυλλαράκια βασιλικού
500 γρ. ζυμαρικά παπαρδέλες
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για τα ζυμαρικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τρίμματα του ψωμιού , την τριμμένη πατάτα, το τριμμένο κρεμμύδι, το ούζο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όλα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά και τα πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε 1/2 φλυτζάνι από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε σιγά σιγά τα κεφτεδάκια να ροδίσουν και από τις δυο μεριές για περίπου 7-8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το ντοματάκι κονσέρβας, τις ντομάτες τσέρι ψιλοκομμένες , την ρίγανη και τον βασιλικό. Τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5-8 λεπτά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι για να βράσουμε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: chefoulis.gr