Γλυκό κέικ καρότου

new13_2378344_blog.jpg

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 6)

 

300 γρ. καρότα
200 γρ. φουντούκια
2 τριμμένες φρυγανιές
7 κουταλιές σούπας μέλι
20 γρ. σταφίδες  
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
2 αυγά & 1 ασπράδι αυγού επιπλέον
Ξύσμα λεμονιού
Κανέλα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

 

Καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα και θρυμματίστε τα φουντούκια. Σε ένα μπόλ ρίχτε τους 2 κρόκους αυγού και ανακατέψτε τους με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Εν συνεχεία προσθέστε τις φρυγανιές, τα καρότα, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπήστε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίξτε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια μικρή φόρμα για κέικ και ψήστε για 45 λεπτά στους 200 °C. Τέλος προσθέστε από 1 κουταλιά σούπας μέλι σε κάθε κομμάτι της συνταγής.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

 

Μερίδα:  1/6  συνταγής
Θερμίδες: 390 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 29 γρ.

  

Πηγή: www.dietstories.gr