Ω3 λιπαρά οξέα. Καθημερινά όλο και περισσότερες μελέτες υποδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης των Ω3 λιπαρών οξέων για το σώμα μας αλλά και συγκεκριμένα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση Ω3 λιπαρών μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου Alzheimer, Πλούσιες πηγές Ω3 λιπαρών οξέων αποτελούν ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και η ρέγγα, γενικά τα ιχθυέλαια αλλά και τα καρύδια.