Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο με τη μαργαρίνη και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη πιάσει στον πάτο. Όταν λιώσει το βούτυρο (που σημαίνει ότι έχει έρθει στη σωστή θερμοκρασία για να λιώσει και η σοκολάτα) προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ, αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στρώνουμε ένα ταψάκι 20cmx30cm με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος (σε σχήμα σταυρού ώστε να μην μπορεί να χυθεί από κάπου το μίγμα), λαδώνουμε ελαφρά το χαρτί με ένα πινελάκι και απλώνουμε τη σοκολάτα (θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 δαχτύλου). Στρώνουμε την επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες, χρησιμοποιούμε ένα καλό μαχαίρι για να κόψουμε την επιφάνεια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε τα ρίχνουμε μέσα σε σκόνη κακάο και τα τινάζουμε ώστε να επικαλυφθούν με όση σκόνη χρειάζεται για να μην κολλάνε στα χέρια!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr