7. Mud cake σοκολάτας από τη Βέφα Αλεξιάδου
Υλικά
Για το κέικ
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράστε το βούτυρο με τον καφέ και τη ζάχαρη, ώσπου να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίξτε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατέψτε τα ώσπου να λιώσουν. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αδειάστε το σ’ ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Χτυπήστε τα αυγά ελαφρά, ίσα ίσα ν’ αφρίσουν. Αδειάστε το μίγμα των αυγών μέσα στο μπολ με το σοκολατένιο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Στρώστε στον πάτο μιας κουμπωτής φόρμας με διάμετρο 24 εκ. αντικολλητικό χαρτί φούρνου και βουτυρώστε το καλά, καθώς και τα τοιχώματά της. Αδειάστε το μίμα της σοκολάτας και των αυγών μέσα στη φόρμα. Βάλτε τη φόρμα μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί με νερό, που να καλύπτει 1 εκ. περίπου από το ύψος της και ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα. Βγάλτε το από το φούρνο και τοποθετήστε τη φόρμα επάνω σε σχάρα. Ξεχωρίστε το κέικ από το τοίχωμα της φόρμας, περνώντας τη λάμα ενός μαχαιριού τριγύρω, ανάμεσα στο τοίχωμα και στο κέικ. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Βάλτε το με τη φόρμα στο ψυγείο κι αφήστε το 3-4 ώρες. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο. Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετέ τα ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατέψτε το μίγμα καλά με το σύρμα, ώσπου να γίνει λείο και ομοιογενές. Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα. Ξεκολλήστε προσεχτικά το λαδόχαρτο και αναποδογυρίστε πάλι το κέικ στην πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε το με το γλάσο, να καλυφθεί καλά, και βάλτε το στο ψυγείο. Στολίστε το με κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο και σερβίρετέ το κρύο, συνοδεύοντάς το με σάλτσα ράσμπερι. Διατηρείται στην κατάψυξη, χωρίς το γλάσο, 2 μήνες.