Υλικά για 6 μερίδες
100γρ αποξηραμένα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες τύπου σουλτανίνας
½ κούπα Canderel σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλλα
½ φλιτζάνι νερό
6 φύλλα ζύμη σφολιάτας
Λίγο λαδάκι
200γρ παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βάλτε σε μία κατσαρόλα τα πράσινα μήλα, τα ξερά μήλα, τις σταφίδες, το Canderel, την κανέλλα και την μισή κούπα νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε τα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλλας και στραγγίξτε. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Ανοίξτε το πρώτο φύλλο ζύμης και προσεχτικά απλώστε λίγο λαδάκι και βάλτε το επόμενο φύλλο πάνω του. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο μέχρι να έχετε τοποθετήσει όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε τη γέμιση που έχετε φτιάξει από τη μία άκρη στην άλλη. Διπλώστε τις άκρες και κάντε τη ζύμη ρολό.
Ψήστε σε ένα αντικολλητικό ταψί για 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε τη ζύμη να έχει ροδίσει.
Σερβίρετε κόβωντάς το σε κομμάτια και βάζοντας παγωτό στο πλάι.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr