Υλικά
Εκτέλεση
Ρίξτε μέσα στο φλιτζάνι με το ζεστό νερό την ξερή μαγιά και αφήστε εκεί μέχρι να φουσκώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το υποκατάστατο ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει και να «ασπρίσει» το μίγμα. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και μόλις έχετε ένα ομοιογενές μίγμα προσθέστε στο μίγμα τη μαγιά που είχατε αφήσει να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα, τα υλικά που κοσκινίσατε και τα κοπανισμένα καρύδια. Αφήστε το μίγμα να χτυπηθεί καλά για περίπου 8 λεπτά ώστε να πήξει και να ενωθούν καλά τα υλικά. Βουτυρώστε ένα ταψάκι (23Χ33εκ ή 30εκ στρογγυλό) και αδειάστε το μίγμα. Σκεπάστε με χαρτί ψησίματος και μια ζεστή πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη σας (θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα). Ψήστε στους 150 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το φούρνο).
Καλή επιτυχία!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr