Κεφτεδάκια light από γαρίδες και μπακαλιάρο

new36_garidokeftedakia.jpg

Υλικά

200γρ καθαρισμένες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
300γρ φιλέτο μπακαλιάρου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ (προτιμήστε χαμηλών θερμίδων)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μούλτι τις γαρίδες, τα φιλέτα μπακαλιάρου και την καυτερή πιπερίτσα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένας ψιλοκομμένος κιμάς. Στη συνέχεια ανακατέψτε το μίγμα ψαρικών με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε το μίγμα με το χέρι σας, όπως θα κάνατε και με τα κανονικά κεφτεδάκια. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ηλιέλαιο ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού και -μόλις κάψει- με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε μέσα 4 μεγάλες κουταλιές από το μίγμα (περίπου το μισό μίγμα). Τηγανίστε τους κεφτέδες 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και ακουμπήστε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα. Σερβίρονται ζεστοί.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr