Υλικά
120 γρ. κακάο
80 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. σε κομμάτια κουβερτούρα
300 γρ. λιωμένο βούτυρο
3 κουταλάκια του γλυκού άρωμα βανίλιας
5 αυγά
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αμύγδαλα ή καρύδια και την κουβερτούρα. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το άρωμα βανίλιας και τα αυγά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ισιώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα. Το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά (το μπράουνις πρέπει να είναι λίγο νωπό εσωτερικά). Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες και το ξεφορμάρουμε κρατώντας το αντικολλητικό χαρτί από τις άκρες του. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και πασπαλίζουμε με κακάο. (βγαίνουν 50 τεμάχια περίπου)
Πηγή: chefoulis.gr