Υλικά
1 κιλό πατάτες
100 γρ τριμμένο λεπτό κασσέρι
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο ψθλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη από το χοντρό σημείο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί , αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο, βάζουμε το μείγμα μας και από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τον πούρε σε στρογγυλή πιατέλα ώστε η ροδοψημένη πλευρά του να είναι στην επιφάνεια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: chefoulis.gr