Υλικά
250 γρ κοσκινισμένο αλεύρι
150 γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ ζάχαρη
100 γρ σταφίδες ξανθές, μουσκεμένες σε ρούμι
5 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 ποτήρι ρούμι
1 πορτοκάλι, μόνο το ξύσμα του
1/4 ποτηριού γάλα
100 γρ διάφορα φρούτα γλασέ, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 1 ώρα περίπου, μετά τις στραγγίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο καλά, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, συνεχίζουμε με το αλεύρι και το baking powder, το γάλα, τα φρούτα γλασέ και τέλος τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στην βουτυρωμένη και λίγο αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο , τρυπάμε με ένα μαχαίρι από πάνω και αν δεν αφήσει καθόλου υλικό πάνω στην λεπίδα, είναι έτοιμο. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο κατά την διάρκεια ψησίματος. Όταν κρυώσει το σερβίρουμε ραντίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: chefoulis.gr