Γαύρος στο τηγάνι με λαδορίγανη

new38_gayros.jpg

Υλικά

800 γρ γαύρος
100 γρ ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό του
1 φύλλο δάφνης
Λίγο νερό
Λίγο ρίγανη για το πασπάλισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τον πλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον τοποθετούμε στο τηγάνι ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την δάφνη λίγο ρίγανη (για να μην γίνει πικρός) και λίγο νεράκι. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και είναι έτοιμος.

Πηγή: chefoulis.gr