Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
1-2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
2-3 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 λίτρο νερό
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε από το βράδυ σε χλιαρό νερό με την σόδα μαγειρικής να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουνε με ένα λίτρο νερού. Φτιάχνουμε την σάλτσα βάζοντας το λάδι, το σκόρδο , το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο σε μια κατσαρολίτσα να βράσουνε. Αφού τα ρεβύθια μας βράσουνε (προσοχή δεν τα θέλουμε λιωμένα), τα βάζουμε σε ένα ταψί και μόλις ετοιμαστεί και η σάλτσα μας τα περιχύνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: chefoulis.gr