Υλικά για 4 άτομα
4 κεσεδάκια (των 200γρ καθένα) γιαούρτι στραγγιστό light
2 κόκκινα μήλα κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
1 μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες για το στόλισμα
λίγες σταγόνες λεμονιού ή λάιμ
ξύσμα ενός λεμονιού ή λάιμ
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα μήλα, τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Προσθέτετε το γιαούρτι, τις σταφίδες, το μέλι και το μισό ταχίνι. Ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το μίγμα σε 4 γυάλινα μπολ ή σε 4 κολονάτα ποτήρια. Στολίζετε με λίγες φέτες μήλου. Μοιράζετε από πάνω το ταχίνι που έχει περισσέψει και πασπαλίζετε με λίγο ξύσμα από λεμόνι ή λάιμ.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr