Υλικά
Για τα spring rolls
Για τη γλυκόξινη σος
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το λάχανο, λίγο πιο χοντρό από το πώς θα το κόβατε για σαλάτα. Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τρίβετε το καρότο. Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Βάζετε τα λαχανικά σας να σοταριστούν σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη σόγια σος, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Αφήνετε τα λαχανικά στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις είναι έτοιμα αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μια καλή πρέζα κάρυ. Ανακατεύετε κι αφήνετε τα λαχανικά να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε μια μεγάλη επιφάνεια, παίρνετε το πρώτο φύλλο και σκεπάζετε τα υπόλοιπα με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν. Κόβετε το κάθε φύλλο στα 4 (σχηματίζοντας ένα σταυρό), και παίρνετε μπροστά σας το πρώτο ορθογώνιο. Τυλίγετε όπως στη φωτογραφία (όσο πιο σφιχτά μπορείτε):
Πριν τελειώσετε το τύλιγμα βρέχετε λίγο το φύλλο βουτώντας τα δάχτυλά σας σε ένα μπολάκι με νερό (θα κολλήσει καλύτερα το φύλλο και δεν θα ανοίξει στο τηγάνισμα).
Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε τα ρολάκια λαχανικών μέχρι να ροδίσουν. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα περιττά λάδια.
Για τη σος: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουερ σε ένα κατσαρολάκι κι αφήνετε μέχρι να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνετε και το κορν φλάουερ και αφαιρείτε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Tip! Μπορείτε αντί να τηγανίσετε τα ρολά σας να τα απλώσετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, να τα αλείψετε με λίγο λάδι και να τα ψήσετε στο φούρνο. Θα γίνουν πολύ πιο light και υγιεινά!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr