Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνετε τη μια πλάκα κουβερτούρας σε μπεν μαρί (σε σκεύος που έχετε τοποθετήσει πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει). Βάζετε στο μίξερ το ταχίνι, τα καρύδια, τα μπισκότα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και την κουβερτούρα που λιώσατε κι ανακατεύετε μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μίξερ, προσθέτετε τον θρυμματισμένο χαλβά και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μπορείτε να πλάσετε. Αν η ζύμη σας βγει αραιή προσθέστε λίγα μπισκότα ενώ αν σας βγει πολύ σφιχτή προσθέστε λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα. Πλάστε τη ζύμη σας σε μικρά μπαλάκια. Βάλτε και πάλι την υπόλοιπη κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, αφαιρέστε από το μάτι και αρχίστε να βουτάτε ένα-ένα τα μπαλάκια σας μέσα στη σοκολάτα. Αφήστε την επιπλέον σοκολάτα να στάξει και ακουμπήστε το κάθε σοκολατάκι πάνω σε ταψάκι που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα σοκολατάκια σας να κρυώσουν καλά.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr