Τηγανιτές γαρίδες με κουρκούτι
Υλικά
Για την μαρινάδα
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από το κέλυφος, κρατώντας μόνο τις ουρές τους. Με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος το επάνω μέρος τους για να αφαιρέσετε το εντεράκι (μια μαύρη γραμμή). Τοποθετείστε τις σε ένα μπολ όλα τα υλικά τις μαρινάδας και προσθέστε τις γαρίδες για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετά κρατήστε μια-μια από την ουρά και περάστε τις πρώτα από το κορν φλάουερ, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Τις απλώνετε πάνω σε δίσκο που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τις αφήνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια τις τηγανίζετε σε λάδι που έχει κάψει μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Σερβίρετε με μια γλυκόξινη σάλτσα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr